tirsdag 2. februar 2010

Mitt aller helligste; lekerommet på IKEA


Etter en lang dag hjemme med de to minste skal jeg ta med Lissie på 3, på sin første ballrom opplevelse på IKEA. Jeg er i utgangspunktet litt reservert mot hele ballrom greia, da jeg lider av et godt snev av bacteriophobia - med andre ord - frykt for bakterier ;) Men sist jeg var på IKEA så jeg at de hadde grundig rengjøring av rommet og rene nye baller sto og ventet? ;D

Jeg pakker sammen Lissie og Allie, sammen med min nye selvutviklings-bok "sjef i eget liv" og strikketøyet. Minstejenta planlegger jeg at faren skal ta seg av, for nå har jeg virkelig behov for å ha ett mindre "plaster" klistret til kroppen en stund. Denne planen blir med ett satt på spill da mannen, før jeg rekker å presentere "The Plan", spør om ikke han kan ta en tur ut på jobb i mellomtiden. Jeg blir satt ut, tankene svirrer som i en orkan, hvor jeg prøver å finne ut hvordan jeg nå skal få presentert "The Plan" uten at han lurer på hvordan det er et problem å ha med henne også, når jeg alikevel skal på IKEA med de to andre. Jeg ser meg selv i den røde sofaen på lekerommet på IKEA, med de to eldste i god, selvstendig lek på ballrommet. To scenarioer raser igjennom hodet...1. Meg i den røde sofaen med boka i hendene i dyp ro med egne tanker, og en annens ord i skrift. Noen deilige minutter for meg selv som vil gi meg freden tilbake.... 2. Boka urørt på den røde sofaen og meg farende opp hvert tiende sekund for å forhindre minstejenta på ett å klatre opp på alt som kan bestiges, eller avverge et meget sannsynlig fluktforsøk.
Jeg vet hva jeg må gjøre og spør mannen direkte om han ikke kan ta turen til jobben når vi er tilbake, han svarer.....:"greit det"
Pust ut....HURRA, HURRA, jeg er fri! "The Plan" is back on!

På vei ut til IKEA snør det tett og ungene roper:" cd nr 4 og sang nr 8!", som så mange ganger før. Så der kjører vi i 60 på motorveien mens Dean Martin og Rudolph the red-nosed raindeer ljomer ut av høyttalerene 1 februar! Plutselig får jeg en ekkel fornemmelse av at ballrommet har 4 års grense og ikke 3 års grense som jeg har lovet Lissie. Jeg advarer Lissie om den mulige aldershindringen for å slippe hyl og skrik skulle det værste være tilfelle.

Vel fremme ser jeg, til min store glede, at laveste alder er 3 år. Jeg dytter Allie og Lissie opp på trappen ved skranken, og damen spør Allie først om alder. Allie svarer:"7 år". Jeg står og tenker:" håper Lissie husker at hun er blitt tre i november og ikke holder opp to fingre..." "Å beklager, du er for stor" sier damen i skranken.

STOPP, BREMS, GÅ TILBAKE, HVA SA HUN????

Damen peker på skiltet som sier "Tillatt alder: 3-SEKS år". Lissie er "inne", men ALLIE er med ett blitt for GAMMEL! Scenario 3. Meg i den røde sofaen med boka i hånda, ofte avbrutt av sur og kjedsom 7åring som må sitte og se på at søsteren på 3 får boltre seg i hennes tidligere lekeland....

VENT LITT...

Skilt ved lekerommet annonserer kino for de fra 5 år, med potetgull og juice, HURRA "The Plan" i ny drakt, men fortsatt "En Plan", er i virksomhet.

Lissie rutsjer ned i ballene, Allie spiser potetgull, drikker juice og ser på Robin Hood, og JEG...scenario 4. Jeg sitter i det aller helligste, i den røde sofaen, i lekerommet på IKEA, i fred med mine egne tanker, og strikker tøfler til niesen min...(prøvde boka, men det hadde skjedd for mye på veien, til å klare å komme til det reflekterende stedet i tankelivet hvor jeg hadde fått noe utav boka)

5 kommentarer:

 1. så du er en av dem som reiser på ikea uten å handle..kun for å bruke lekerommet...hm.

  SvarSlett
 2. haha måtte jo være deg som fikk med deg det ja ;) Men jeg synes det er en rett jeg tar meg når jeg alikevel er der et par ganger i uka OG HANDLER ;D

  SvarSlett
 3. Saa flink du er til a skrive, Siw!! Happy that you were finally able to enjoy the red sofa, and all that came with it!! :)

  SvarSlett
 4. 3600 kr. og det var med utvask. det var fullt kjøkken der og.

  SvarSlett
 5. Fantastisk skrevet! Sitter her og humrer for meg selv! For tiden beundrer jeg alle med flere enn et barn! (Har en aktiv gutt på 2 + baby i magen..)

  Skal definitivt følge med på bloggen din framover! :D

  SvarSlett